کاشی هفت رنگ چیست؟ 

 

مقارن با عصر شاه عباس صفوی در دوران سازندگی و تلاش بی‌وقفه‌ی مربوط به آن دوران سراسر بناها را کاشی می‌پوشاندند ولی از آنجایی که ساخت کاشی معرق طولانی می‌شد و با سرعت ساخت و ساز در آن عصر هماهنگی نداشت، کاشی هفت‌رنگ که ساده‌تر و سریع‌تر آماده می‌شد جای کاشی معرق را گرفت. ترتیب کار این گونه بود که کاشی‌های ساده و چهارگوش را کنار هم می‌چیدند؛ سپس طرح مورد نظر را روی کاشی‌ها پیاده‌سازی و رنگ‌آمیزی می‌کردند. بدیهی است که هر یک از این کاشی‌ها تنها بخشی از طرح کلی نما را در خود داشت. پس از این کاشی‌ها را برای پخته‌شدن به کوره می‌برند.

کاری که با کاشی معرق چند ماه طول می‌کشید با کاشی هفت‌رنگ ظرف دو سه روز آماده می‌شود. زیرا آماده‌سازی و چیدن کاشی‌های ساده‌ی چهارگوش کنار هم خیلی سریع انجام می‌گیرد، و نقش انداختن روی یک صفحه بزرگ به صورت یک جا خیلی آسان‌تر از تراش و طراحی روی تک‌تک کاشی‌ها بود. با این حال کاشی هفت‌رنگی دوام کاشی معرق را در محیط‌های خارجی ندارد.

با این که در تولید کاشی سنتی اخذ استاندارد اجباری نیست، ولی امروزه در شرکت کاشی سنتی گوهرشاد برای بدنه‌ی کاشی هفت‌رنگی از کاشی دارای دارای استاندارد ملی ایران استفاده می‌شود تا در مقابل تغییرات اقلیمی دوام قابل قبولی داشته باشد.